Dear customer we are closed until end of summer. We wish you a lovely holiday and welcome back then!

Dear customer we are closed until end of summer. We wish you a lovely holiday and welcome back then!

Instagram Facebook YouTube

Allergivennlig makeup

Allergi er en overfølsom reaksjon når kroppen reagerer på et stoff som for de fleste er ufarlig. Huden, kroppens største organ, og øynene er spesielt følsomme overfor allergener og infeksjoner,  og derfor grunnen til at du bør stille ekstra høye krav til sminkeprodukter som berører disse kroppsdelene.

 

Når du er allergisk eller har en sensitiv hudtype, vil du ekskludere alle ingredienser som kan forårsake irritasjon og bare bruke milde produkter på huden, uten stoffer som kan irritere eller forårsake allergi. Eksempler på stoffer som ofte forårsaker allergiske reaksjoner er nikkel, krom, parfyme og visse konserveringsmidler. Derfor har vi ved IDUN Minerals  eliminert bruken av nikkel, krom og parfyme i alle våre produkter. I produktene som krever konserveringsmidler (som f.eks. mascaraer) har vi valgt forskjellige konserveringsmidler for forskjellige typer mascara, sånn at man i hvert fall tåler en av våre mascaraer.

Baseproduktene består av 100% høyrensede mineraler, som er tilpasset følsom hud. Mineralene renses fra nikkel, krom og mikroorganismer. De inneholder ikke talkum, olje, silikon, parfyme, vismut eller konserveringsmidler (som parabener) – stoffer som kan forårsake kløe, utslett og allergiske reaksjoner. Produktene er også fri for vann, noe som forhindrer bakteriedannelse.IDUN Minerals Pudderfoundation er også det eneste kosmetiske produktet på markedet anbefalt av det Svenske Astma- og Allergiforbundet. Lær mer om hva vår sminke inneholder her.

IDUN Minerals Litt renere helt enkelt!