Instagram Facebook YouTube

Gjenvinningsguide

Vi verdsetter innholdet i produktene veldig høyt med sine få og milde ingredienser, på samme måte ønsker vi også å sette en verdi på produktets emballasje og bidra med kunnskapen til å sortere de forskjellige emballasjebeholderne på riktig måte.

Mange tømte pakker, inkludert IDUN Minerals, kan ha en tendens til å havne direkte i husholdningsavfallet, noe som betyr en slutt på materialets levetid i syklusen. Mange pakker har potensial til å bli resirkulert og til og med gjenbrukt.

Sannheten er at mange produktpakker vanligvis inneholder flere forskjellige typer materialer, så det er viktig å skille disse for best mulig resirkulerings- og gjenbrukspotensial. Som et resultat blir resirkuleringsveiledningen for IDUN Minerals-produkter oppdatert, avhengig av hvilken type emballasjemateriale som brukes. Målet vårt er å redusere mengden plast vi bruker i produktemballasjen, men på grunn av plastens gode barriereegenskaper er det vanligvis det bedre alternativet for produktets holdbarhet for tiden.

Et av IDUN Minerals viktigste mål er at all produktemballasje kan resirkuleres eller gjenbrukes og bli ny emballasje på en mest mulig miljøvennlig måte.

Denne guiden hjelper ikke bare forbrukeren, men også IDUN Minerals som et selskap med å utvikle ny og bedre emballasje.

Trinn 1
Noen av IDUN Minerals produkter har en ytre emballasje som er laget av papir for å beskytte produktet mot transportskader. Ytre emballasje er sortert som papiremballasje. Det er også brosjyrer i noen av produktene, og dette bør sorteres som avispapir.

Steg 2
Når IDUN Minerals-produktet ditt tømmes, må delene skilles så langt som mulig og sorteres på forskjellige måter, ettersom produktemballasjen varierer avhengig av produkttype.

Kork og lokk
Alle IDUN Minerals korker og lokk består av plast og bør derfor skilles fra den respektive basen og sorteres som plastemballasje. Vi har også pumpe- og sprayløsninger på noen av produktene våre, som Nordic Veil, Norrsken, Brush Cleaner, 2-in-1 Leave-in Treatment Scalp & Hair, Refreshing Dry Shampoo, Micellar Water, Len og Iris.

Det er viktig å nevne at det i disse produktene er en liten mengde metall, men siden det samlede materialet består av plast, bør det skilles fra produktbeholderen og sorteres som plastemballasje.

Plastemballasje
IDUN Minerals ‘produktemballasje består overveiende av plast på grunn av plastens gode barriereegenskaper for å beskytte det milde og rene innholdet. Derfor er det viktig for oss at tømte produkter blir sortert riktig, for å kunne bidra til ny emballasje i neste trinn. De fleste av IDUN Minerals produktemballasjer må sorteres som plast, for eksempel pulverprodukter, concealers (ekskl. Click-concealer), mascaraer, blyanter (unntatt blyanter av tre), leppeprodukter (ekskl. Leppestift), eyeliner og også børsterenser, forutsatt at produktet er helt tømt, ellers sortert dette som farlig avfall.

Produktemballasjen til IDUN Minerals hudpleie og hårpleie er sortert som plastemballasje i tillegg til Refreshing Dry Shampoo.

Glassemballasje
Bunndelene av flytende fundament (Norrsken og Nordic Veil), Nagelolja og Oljeserum (både flaske og dip) er laget av farget glass og sorteres som glassemballasje.

Emballasje av metall
Click-concealers og den nederste delen av Refreshing Dry Shampoo må sorteres tom som metallemballasje.

Brennbar
Pressepulver, Duo Concealers, Rouge, Bronzers, Highlighters, Eyeshadows, Lipsticks og Make-up børster har en kombinasjon av flere forskjellige materialer som består av plast, metall, tre og glass og derfor er disse pakkene sortert som brennbare.

Farlig avfall
Neglelakk og negleherder sorteres som farlig avfall. Penselrens og forfriskende tørrsjampo bør, hvis det er et produkt igjen, også sorteres som farlig avfall.
Send tilbakemelding