HVA INNEHOLDER IDUN MINERALS SMINKE?


 

For å ha den høyeste kvaliteten i alle våres produkter, og for å passe alle hudtyper, selv den mest sensitive, skjer all produktutvikling i samarbeid med IDUN Minerals egne kjemikere og forskere. Med få og kun de mest nødvendige ingrediensene som er effektive, skiller vi oss fra andre skjønnhetsmerker ved å avstå fra ingredienser som kan forårsake uønskede sykdommer og allergier.

IDUN Minerals - Äpple logotyp

 


YOU CAN FIND THIS IN OUR PRODUCTS 

Zinc

Sinkoksid virker beroligende på irritert hud som rosacea og acne. Reflekterer UVA og UVB strålinger noe som gjør at det er solfaktor (SPF) i våre produkter.

Titanium

Titandioxid er et hvitt mineralpulver som gir solfaktor (SPF) og er pigment genererende.

Mica

Mica er et mineral som brukes til å jevne ut og gi huden glød.

Lingon seed oil

Lingon seed oil fukter, beskytter og tilførere naturlig glans til huden.

Cloudberry oil

Cloudberry oil verner om og mykner huden.

Vitamin E

Vitamin E (også kalt tokoferol) er en antioksidant som beskytter mot frie radikaler.

Kaolin

Kaolin er et leirmineral som absorberer fett og har en mattende effekt.

Iron

Jernoksid finnes i gule, røde og svarte pigmenter, blandet i forskjellige konsentrasjoner for å gi forskjellige nyanser i produktene.

Taklon

Taklon er en av de fineste syntetiske materialene, hvis fordeler er både biologisk nedbrytbar og hypoallergisk. Det er også et dyrevennlig og vegansk alternativ i stedet for dyreavl.

DETTE FINNER DU IKKE I VÅRES PRODUKTER 

Nickel


Nikkel er allergifremkallende om du er utsatt for det over lengre tid, og kan vare livet ut. Mascara er et av de vanligste sminkeproduktene som inneholder mest nikkel. Nikkelallergi kan forårsake utslett eller eksem.

Chromium

Krom kan også utløse kløe eller eksem.

Talk

Talk brukes i sminke for å absorbere olje og fuktighet. Men talk har også effekten av å lage linjer og dermed skape en illusjon av større rynker.

Sykliske silikoner

Sykliske silikoner finnes ofte i sminke, hud- og hårpleieprodukter. Det er mistanke om at for høye nivåer av sykliske silikoner kan påvirke leveren og luftveiene negativt.

Parfyme

Parfyme i sminke blir brukt for å få frem en bestemt duft, men inneholder også stoffer som kan føre til allergisk eksem. I tillegg kan parfyme forverre astma.

Vismut

Bismuth (på norsk Vismut) er et pigment som gir en glinsende og skinnende effekt på huden. På den andre siden kan det forårsake kløe i huden hos mennesker med følsom hud. Dette når huden blir utsatt for varme, som for eksempel ved trening eller varmt vær.

Parabens

Parabener er et svært kontroversielt konserveringsmiddel som dreper veksten av bakterier. På den andre siden viser studier at det også kan bidra til hormonelle effekter.

PHMB

Vurdert som potensielt kreftfremkallende konserveringsmiddel.

produsert av Wikinggruppen