5- FREE FORMULA

5 - free formula er ett relativt nytt begrep innen neglelakk produksjon. Du har kanskje ikke hørt om det?

Vi vil gjøre vårt beste for å forklare hvorfor dette er så viktig, og hvorfor vi er stolte over at vi har en 5-free formula. 

5-free innebærer at neglelakken er blant de beste på markedet. Hvorfor? Fordi fem helsefarlige kjemikalier, som vanligvis finnes i neglelakk, er utelukket. IDUN Minerals neglelakk inneholder ikke noen av stoffene som er oppført nedenfor.

 

  • Toluen - Er et løsningsmiddel med veldig sterk lukt. Innpusting av dette anbefales ikke på grunn av skaden som løsningsmidlet kan forårsake i form av kvalme, svimmelhet og tretthet. 
  • Dibutylftalat (DBP) - Brukes ofte til å mykne, et stoff som brukes til å endre egenskapene til plast. Det er flere typer ftalater og DBP er en av disse. Enkelte ftalater mistenkes å være så skadelige at de er forbudt i alle leker og artikler til barn.
  • Formaldehyd - er et stoff med mange bruksområder. Det kan brukes i lim på sponplater, i klær eller for å fikse farger. Dampen kan utløse astma, og stoffet er også et kjent karsinogen.

 

  • Formaldehydharpiks er et derivat av formaldehyd og brukes ofte til overflatebehandling eller som lim. Det er ikke så farlig som formaldehyd, men kan forårsake allergi. 

 

  • Kamfer er et stoff som forårsaker gul farge og fjerner næring fra neglene.


0 kommentarer

Ingen har kommentere dette innlegget ennå. Bli den første til å sende en kommentar!

produsert av Wikinggruppen