Miljø på første hånd

På IDUN Minerals er mottoet "Simply pure and clean". Vi ønsker å tilby ren og effektiv skjønnhet som har så liten innvirkning på miljøet som mulig. For oss er dette en langsiktig jobb som gjennomstyrer alle deler av organisasjonen, alt fra resirkulering på kontoret til våre leverandørers fossile drivstofffrie transport. 

 

Vårt mål i bærekraftarbeidet er å ta ansvar og være et eksempel i kosmetikkindustrien ved å tilby kvalitetsprodukter, rene og skånsomme produkter. Produktene våre skal være tilgengelige for alle hudtyper og hudtoner samtidig som vi skal bruke vår kunnskap og kompetanse til å gjøre godt og alltid strebe etter å gjøre det bedre for miljøet. 

For å redusere avtrykket vårt på planeten og muliggjøre bærekraftig utvikling, er det nødvendig med noen justeringer. Vi ser en mulighet til å påvirke og inspirere kundene våre til bedre og mer bærekraftige valg ved å tilby et mer bærekraftig sortiment. Dette belyser også spørsmål som transport og reduksjon av plast og andre materialer i hele verdikjeden. 

Vi har identifisert at transport utgjør en stor del av klimapåvirkningen vår, og det er derfor vi aktivt jobber for å optimalisere transporten for å redusere antall av disse, velge grønne drivstoff og velge digitale møteformer i stedet for arbeidsreiser. Vi har derfor som et av bedriftens mål å redusere andelen transport totalt og øke bruken av fossil brenselfri transport, også for leveranser fra vår netthandel. 

 

Plast og mange andre materialer er vanskelig å resirkulere, noe som er et stort problem for sjø og land. Derfor jobber vi aktivt for å forberede emballasjen vår ved å redusere mengden materialer som brukes og bare bruke resirkulerbare materialer for å få et fullstendig resirkulerbart sortiment. En av endringene som har skjedd er lanseringen av vår pudderfoundation i ny emballasje. Denne emballasjen er nå resirkulerbar og innebærer en reduksjon av plast på 60% og reduksjonen av karbondioksid utslipp fra transport med omtrent 40%. Den nye runde formen er også noe kundene våre har ønsket og betyr enklere lagring. 

 

Ved alle nye produktlanseringer jobber vi for å ta bedre materialvalg når det gjelder emballasje og har også gjenvinning og gjenbruk i tankene gjennom hele designprosessen. For vår nye lansering av hudpleie i fjor høst valgte vi å bruke rør laget av sukkerrørbasert PE, som er en fornybar råvarekilde. Dette inkluderer også utfasing og reduksjon av mengden materialer som brukes i vårt nåværende sortiment, både til produkter og emballasje. 

 

Siden vi i IDUN Minerals tror på lik verdi av alle skapninger, har vi jobbet aktivt for å fjerne bruken av animalske ingredienser i produktene våre de siste årene, for eksempel ingredienser som bievoks. Innholdet i produktene er gradvis erstattet, og vi tar sikte på å endelig ha et helt vegansk sortiment innen utgangen av 2020. 

 

Vi håper du vil bli med oss på vår reise mot et enda mer bærekraftig IDUN Minerals.

----- 

Siden alle kan gjøre noe for en mer bærekraftig verden, deler vi våre beste tips om hvordan du som privatperson kan hjelpe. 

 

 

GJENBRUK

Noe emballasjer kan brukes til noe annet enn det de faktisk ble produsert for! For eksempel kan våre papirbeholdere for hudpleie fungere som en beholder til koster i baderomsskapet eller til lagring av hårstrikk og spenner. 

 

RESIRKULER

Resirkuler alt som kan resirkuleres. Generelt er det godt å tenke på å skille emballasjen i sine forskjellige deler, da de kan bestå av forskjellige materialer. For eksempel plast, glass eller papir. 

0 kommentarer

Ingen har kommentere dette innlegget ennå. Bli den første til å sende en kommentar!

produsert av Wikinggruppen