Vegan

Hva er det egentlig?

Å opprettholde en vegansk livsstil er ikke alltid like lett i dagens samfunn. Overalt finner vi produkter som er basert på dyr, enten det er mat, klær eller andre hverdagslige husholdningsprodukter.

Ingrediensenes opprinnelse

Ingredienser i sminke kan ha flere ulike opprinnelser. Mens et naturlig produkt er fremstilt av råvarer fra naturen, er et syntetisk produkt produsert gjennom kontrollerte former på et laboratorium. Akkurat nå får vi mange spørsmål om animalske og veganske produkter.   Vi tenkte derfor å kikke nærmere på dette, finne ut hva som er forskjellen, samt fordeler og ulemper.

Sminke med animalsk opprinnelse

Om en ingrediens er animalsk betyr det at den er produsert av eller med hjelp av dyr. Fra matindustrien kjenner vi til melk, ost og krem som animalske ingredienser. På samme måte er det med sminke, hvor dyr av og til benyttes for å produsere en eller flere ingredienser.

Hva er vegansk kosmetikk og hvordan tar kosmetikkbransjen ansvar?

Det kan være vanskelig å se om kosmetiske produkter inneholder spor av animalske ingredienser eller eventuelt er testet på dyr. For at et produkt kan omtales som vegansk kan det helt enkelt ikke inneholde spor av animalske ingredienser eller være testet på dyr. Ett annet ord som det snakkes mye om er ‘’cruelty free’’, hvilket beskriver produkter som garanterer at dyr ikke har blitt brukt eller kommet til skade under produksjonen. Heldigvis går utviklingen i riktig retning, selv innenfor kosmetikkbransjen. Man hører nå om fler og fler firmaer som velger å ta ansvar gjennom å se på sine etiske holdninger og produsere nye serier av produkter som er veganske og ‘’cruelty free’’.

Vegansk sminke fra IDUN Minerals

IDUN Minerals benytter seg av to ingredienser som ikke er veganske:

Bivoks brukes i noen av våre mascaraer. Det er en sikker og veldokumentert ingrediens. Siden IDUN Minerals er opptatt av at våre produkter skal fungere selv for de mest sensitive øyne, er nettopp veldokumenterte ingredienser nødvendig. I de mascaraene der bivoks brukes har vi ikke klart å finne ett tilstrekkelig godt alternativ som vi kan erstatte det med. I ingredienslisten på produktene det gjelder står bivoks oppført som ‘’beeswax’’.

Karmin er ett rødt fargepigment som brukes i IDUN Minerals rouge, øyenskygge- og leppeprodukter. Karmin bidrar til å gi produktene en lekker og stabil rød-farge, og er et veldokumentert fargestoff. Ettersom vi ønsker å produsere sminke der fargen rød inngår, må vi bruke denne ingrediensen. Andre røde fargepigmenter som f.eks. AZO-fargestoff er ikke et alternativ og benyttes ikke, da dette kan være helseskadelig. Karmin er også ett miljøvennlig produkt, noe vi anser som svært viktig. I ingredienslisten på produktene står karmin oppført som "C.I. 75470".

Vi vil poengtere at alle valg vi tar når det gjelder ingredienser handler om å finne høyest mulig kvalitet. Vi forsøker alltid å velge veganske ingredienser, men det viktigste for oss er gjøre produktene trygge for forbrukerne, dyrene og naturen.

Les mer
Fjern alle

Foundation | Coverage

Powder | Result/Finish

Mascara | Result/Finish

Concealer | Result/Finish

Eyeshadow | Package/Result

Brushes | Application

Lipstick | Finish

Skin care | Skin type

 produkter
Sorter etter

Popular products

produsert av Wikinggruppen